Strona: Prof. Paweł Chmielarz w Zespole oceniającym ds. międzynarodowej mobilności naukowców i doktorantów przy NAWA / Katedra Chemii Fizycznej

Prof. Paweł Chmielarz w Zespole oceniającym ds. międzynarodowej mobilności naukowców i doktorantów przy NAWA

2022-11-17

Prof. dr hab. inż. Paweł Chmielarz, kierownik Katedry Chemii Fizycznej na Wydziale Chemicznym został powołany na członka do Zespołu oceniającego ds. międzynarodowej mobilności naukowców i doktorantów przy Narodowej Agencji Wymiany Akademickiej (NAWA). Powołanie obowiązuje od dnia 10 lutego 2022 roku, zgodnie z decyzją Dyrektora NAWA.

Zadania zespołu

Do zadań Zespołu oceniającego ds. międzynarodowej mobilności naukowców i doktorantów będzie należała realizacja oceny merytorycznej w programach dla naukowców i doktorantów, m. in. Polskie Powroty, Bekker NAWA, program im. Ulama, program im. Iwanowskiej, NAWA Preludium BIS, Komponent Krajowy Programu Bekker NAWA. W skład zespołu wchodzi 21 osób, prof. Paweł Chmielarz reprezentuje dziedziny nauk inżynieryjno-technicznych i nauk chemicznych.

Oferta NAWA dedykowana naukowcom

Wsparcie mobilności akademickiej to najważniejszy cel NAWA. Czołowym sposobem służącym do osiągnięcia tego celu jest przygotowanie szerokiej oferty skierowanej dla naukowców. W ramach prowadzonej działalności agencja zajmuje się promocją polskiej oświaty za granicą, a także umożliwia zarówno wyjazdy studentów, doktorantów i profesorów za granicę, jak i przyjazdy do kraju zagranicznych gości. W tym celu uruchamia programy wymiany dla kadry naukowej, które umożliwiają mobilność nie tylko między krajami Europy, ale również całego świata!

Szczegóły: https://nawa.gov.pl/naukowcy

Szczegóły również na stronie:

Aktualności Wydziału Chemicznego Politechniki Rzeszowskiej

Twitter - Chmielarz Research Group @Chmielarz_Group

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję