Strona: Małgorzata Sroka otrzymała Nagrodę Rektora za działalność organizacyjną w roku akademickim 2021/2022 / Katedra Chemii Fizycznej

Małgorzata Sroka otrzymała Nagrodę Rektora za działalność organizacyjną w roku akademickim 2021/2022

2022-05-30

ft3lel8xsamdkyz.jpg

Małgorzata Sroka, studentka studiów magisterskich na kierunku Biotechnologia na Wydziale Chemicznym Politechniki Rzeszowskiej otrzymała Nagrodę Rektora za działalność organizacyjną w roku akademicki 2021/2022. Nagroda została przyznana za działalność organizacyjną oraz naukowo-badawczą na rzecz Studenckiego i Doktoranckiego Koła Naukowego Inżynierii Chemicznej i Farmaceutycznej „IPSUM” oraz grupy badawczej Chmielarz Research Group (CRG) prof. dr hab. inż. Pawła Chmielarza.

Małgorzata Sroka jest studentką V roku studiów magisterskich, członkinią grupy badawczej Chmielarz Research Group (https://pchmielarz.v.prz.edu.pl/en/group-members) oraz sekretarzem Studenckiego i Doktoranckiego Koła Naukowego Inżynierii Chemicznej i Farmaceutycznej "IPSUM" (https://ipsum.prz.edu.pl/). Doświadczenie naukowe zdobywa, realizując prace naukowe pod opieką prof. Pawła Chmielarza, kierownika Katedry Chemii Fizycznej. Główny obszarem jej zainteresowań naukowych stanowi synteza polimeryzacja rodnikowa z przeniesieniem atomu (ATRP) z wykorzystaniem związków pochodzenia naturalnego oraz synteza polimerów i biopolimerów. Prowadzi także badania w ramach projektu Sonata Bis 10 finansowanego przez Narodowe Centrum Nauki, projektu Inkubator Innowacyjności 4.0 finansowanego ze środków europejskich oraz dwóch edycji projektu ,,Studenckie koła naukowe tworzą innowacje”, finansowanym przez Ministerstwo Edukacji i Nauki, czego efektem będzie opublikowanie artykułu w czasopiśmie Polymer (IF5Y 4.186).

Szczegóły na stronie:

Aktualności Koła Naukowego IPSUM

Twitter - Chmielarz Research Group @Chmielarz_Group

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję